Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Samobora i 771. obljetnica otkako je dobio povlastice slobodnoga kraljevskog trgovišta.

„Ne želimo teret krize prebacivati na leđa naših sugrađana“ – rekao je uvodno gradonačelnik Krešo Beljak, poručivši Samoborcima da do kraja mandata sadašnje gradske uprave neće biti uvođenja prireza, niti drastičnih i linearnih poskupljenja komunalnih usluga. Dodao je da će svi gradski projekti biti podvrgnuti temeljitim revizijama kako bi se smanjili njihovi troškovi.

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović najavio je da će sanacija odlagališta otpada “Trebež” biti prvi projekt koji će se financirati iz strukturnih fondova EU.

Sjednici je prisustvovao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je ustvrdio da su Zagreb i Samobor po “rodnim listovima gotovo vršnjaci, prvi susjedi i osvjedočeni prijatelji”, dok je župan Stjepan Kožić obećao da će Županija i dalje biti na usluzi ovome gradu. „Ukupno stanje u RH nije najbolje, ali ima i svijetlih primjera. Takav je Samobor, takvi su i drugi gradovi u županiji uvršteni na Forbesovu listu onih koji pokreću Hrvatsku“ – rekao je župan.