Sanjkaški klub “Plešivica 1907” organizirao je protekloga vikenda, trodnevni, 106. sanjkaški kup.

Uz rekreativne utrke bila je organizirana i završnica Prvenstva Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama.

Prema riječima Drage Kurtalja, predsjednika Sanjkaškog kluba “Plešivica 1907”, organizatra događanja, Plešivicu je tijekom tri dana pohodilo oko 4000 posjetitelja.
– Probali smo, i mislim da smo napravili dobru manifestaciju za naš kraj. Nevjerojatno je koliko je truda, entuzijazma naših Plešivčaka uloženo u organizaciju. Svima skidam kapu! Dokazali smo da se jedna ovakva priredba može održati i u malom selu. Samo treba volje! Nikome nije bilo teško ustajati u dva iza ponoći i ići štampati stazu – ispričao je Kurtalj.

Bio je na Plešivicu, uz druge uglednike, i Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora zahvalivši organizatorima što čuvaju tradiciju jedne od, kako reče, možda i najstarijih sportskih priredaba u RH. Sa sanjkašima se družio i župan Stjepan Kožić.

– Spoj je ovo sporta i turizma, druženja u prirodi, na snijegu, koje okuplja i djecu i one starije. Čestitam klubu što okuplja mlade, što čuva tradiciju sanjkanja na ovim prekrasnim predjelima Plešivice – prigodom otvorenja manifestacije, rekao je župan Kožić.