Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, njegov zamjenik Rudolf Vujević i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel obišli su danas novi praktikum za strojarska zanimanja Srednje škole Jastrebarsko.

Radi se o moderno opremljenim praktikumu koji je nastao prenamjenom prostora bivše kotlovnice u sportskoj dvorani. Novo opremljeni prostor bit će posebice koristan učenicima koji se obrazuju u strukovnim programima za zanimanja: automehaničar, vodoinstalater te instalater grijanja i klimatizacije. Ukupna vrijednost investicije iznosi 350.663,13 kuna, od čega je Zagrebačka županija sufinancirala 82,58% ukupnih troškova tj. 289.580,36 kuna, dok je Grad Jastrebarsko sufinancirao 4,27% ukupnog iznosa, a sama škola 13,15%.

Župan Kožić je izrazio zadovoljstvo uređenjem ovakvog prostora te podsjetio i na ulaganja Županije u školstvo na području grada Jastrebarskog. „U proteklih smo deset godina uložili preko trideset milijuna kuna u Osnovnu školu Ljubo Babić i Srednju školu Jastrebarsko, što su značajna sredstva“, rekao je župan. „Mislimo da je ulaganje u obrazovanje najisplativije. Županija smo koja najviše od svih u Republici Hrvatskoj izdvaja sredstava za školstvo“, dodao je.

Iako sagrađena još 1991. godine, Srednja škola Jastrebarsko dosad nije imala učionicu za praktičnu nastavu. „Vjerujem da će ovaj praktikum pripomoći budućim đacima da prepoznaju vrijednost strojarskih zanimanja, od kojih, kada se gospodarstvo popravi, mogu i pristojno živjeti“, rekla je ravnateljica škola Đurđica Lončarić. U školi, koja broji 475 učenika, za obrtnička zanimanja trenutno se školuje 57 đaka.

Zadovoljan uređenjem praktikuma, i dobrim odnosima Županije i jaskanske srednje škole, bio je i gradonačelnik Novosel. „Svako ulaganje u školstvo je za pozdraviti. Grad se u ovu investiciju uključio koliko je mogao. Na svima nama je odgovornost da djeci i učiteljima pružimo bolji standard obrazovanja“, rekao je.