Kandidat za župana Zagrebačke županije Stjepan Kožić i koalicija osam stranaka u Zagrebačkoj županiji – HSS, HDZ, HSP AS, DC, BUZ, ZS, ZL i SP koje ga podržavaju predstavili su jučer u Velikoj Gorici svoj program za daljnji razvoj Zagrebačke županije pod sloganom „U europske izazove s provjerenim timom“.

„Ljudi su siti velikih riječi i obećanja, a o nama i našem radu govore naša djela koje stanovnici prepoznaju. Ne možete ne vidjeti izgrađene škole, dvorane, društvene i vatrogasne domove, ceste, zdravstvene objekte, kao i objekte u poduzetničkim zonama u kojima danas radi više od 5000 ljudi. U Hrvatskoj je 21 županija, a naša je županija, prema apsolutno svim pokazateljima, – društvenim, ekonomskim, kulturnim, sportskim, bez obzira na krizu i recesiju, u samom vrhu uz bok gradu Zagrebu, Primorsko – goranskoj i Istarskoj županiji. I svi mi moramo biti ponosni na to!“ – poručio je Stjepan Kožić, kandidat za župana i aktualni župan Zagrebačke županije. Podsjetio je i kako u posljednje četiri godine investitori nisu zaobilazili Zagrebačku županiju, a trenutno dvije najveće investicije u Hrvatskoj, Pliva i Ikea, realiziraju se upravo u zelenom zagrebačkom prstenu.

Kožić, Vujević i Tomljenović najavili su kako žele i dalje razvijati Županiju te nastaviti sa započetim ključnim projektima za koje se izrađuje dokumentacija za povlačenje sredstava iz EU fondova, a to su integrirani prijevoz, gospodarenja otpadom, te spajanje istočnog dijela županije na vodoopskbrnu mrežu.

Izvor: cityportal.hr