U Gradecu su održani 22. sportski susreti umirovljenika Zagrebačke županije.

Sudjelovalo je preko tisuću umirovljenika iz 27 udruga. Nadmetali su se u povlačenju užeta, belotu, šahu i pikadu. Organizator susreta bila je Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije (ZUU).

Umirovljenike su pozdravili saborska zastupnica i načelnica Gradeca Ljubica Ambrušec, dopredsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Tomo Benko, počasni predsjednik ZUU Zagrebačke županije Rudolf Benček, predsjednik ZUU Zagrebačke županije Josip Jakopač i župan Stjepan Kožić.

„Ovo je, prije svega, susret zajedništva. Jedinstveni susret u županiji, ali i RH. Siguran sam da ni jedna županija ne organizira ovakav susret s ovolikim brojem umirovljenika. Njime pokazujete mladima da aktivni stil života doprinosi mentalnom i fizičkom zdravlju. Budite uporni da ovakvi susreti idu dalje, da imaju svoju tradiciju. Dok sam župan, Županija će biti uz vas“ – rekao je Kožić.

Dan nakon sportskih susreta, ZUU Zagrebačke županije u Gradecu je organizirala i susret pjevačkih zborova i glazbenih sastava umirovljenika.