U nedjelju je blagoslovljen, a time i simbolično otvoren križni put „Staza života“ u Donjoj Pušći. Blagoslovio ga je mons. Nedjeljko Pintarić, predstojnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije, koji je prethodno u župnoj crkvi sv. Jurja predvodio mislo slavlje.

Uređen na uzvisini, na prostoru između crkve sv. Jurja i kapele Majke Bože Čiselske, križni put će vjernicima, istaknula je načelnica Pušće Anđela Cirkveni, pružiti duhovni mir i obnovu.

„Ideju staru punih 18 godina, koja je jedno vrijeme bila zastala, sada smo priveli kraju. Ponosni smo na to“, rekla je načelnica.

Autor 14 postaja križnoga puta, izrađenih u acrystalu (umjetnom kamenu), samouki je kipar Franjo Haramina iz Svetog Križa (općina Marija Gorica).

„Oduvijek sam htio napraviti križni put, istina od hrastova drva, ali napravio sam ga u acrystalu. Sretan sam što je postavljen u maminoj župi, koja je rodom iz Pušće. Na odličnom je položaju s kojeg se pruža prekrasan pogled“, komentirao je Haramina.

Svečanosti u Donjoj Pušći, uz mnoštvo vjernika, prisustvovao je i župan Stjepan Kožić, rekavši da je križni put iznimno značajan za vjernike Pušće, ali da je on samo jedan u nizu projekata koji su zadnjih godina ostvareni u ovoj općini.

„Danas ima mnogo kritičara koji govore da male općine treba ukinuti, da one ne bi trebale postojati. No svega onoga što je u Pušći napravljeno ne bi bilo da ona nema svoju općinu“, rekao je župan.

Načelnica Cirkveni najavila je nakon blagoslova križnog puta i skoro otvorenje novouređenoga trga u Donjoj Pušći te dječjeg vrtića za mališane s posebnim potrebama.