Uvodna riječ

Uvodna riječ

Dobro došli na moje stranice.

 

Žitelji Zagrebačke županije u četiri uzastopna mandata povjerili su mi veliku čast i odgovornost – da kao župan Zagrebačke županije zastupam njihove interese i radim za sveopće dobro i razvoj. Zahvaljujući tom povjerenju i zahvaljujući zajedničkom neprekidnom radu i angažmanu postigli smo da se danas o „zelenom zagrebačkom prstenu“ govori samo u superlativima.

 

Godinama je Zagrebačka županija po nizu gospodarskih pokazatelja u samom vrhu u Republici Hrvatskoj – po ukupnim prihodima smo odmah iza grada Zagreba, bilježimo rast izvoza i smanjenje nezaposlenosti. Danas smo jedna od 3 županije u Hrvatskoj koja više uplaćuje u državni proračun nego što iz njega uzima. Također, o količini ulaganja najbolje govori podatak da su na području Županije trenutno u realizaciji investicije vrijedne preko milijardu kuna.

 

Posebno sam ponosan da Zagrebačka županija, otkad sam ja na njenom čelu, gotovo 40 posto svojeg proračuna usmjerava u obrazovanje kako bi svi naši školarci neovisno iz kojeg su kraja županije imali jednake mogućnosti za učenje.

 

Puno pažnje posvetili smo i razvoju poljoprivrede kroz potpore, edukacije, razvijanje robnih marki i ruralni turizam, ali i kroz stvaranje boljih uvjeta za ostanak ljudi na ruralnom prostoru. U tom smjeru ide i izgradnja prve ULO hladnjače Distributivnog centra za voće i povrće. Ona će omogućiti da  domaći proizvođači konačno imaju glavnu riječ i da ne ovise o uvjetima koje diktiraju trgovački lobiji.

 

Pokušavamo olakšati život svim stanovnicima županije što je vidljivo i iz naših planiranih projekata – uložiti ćemo dodatnih 50 milijuna kuna a sanaciju prometnica, a najesen kreću radovi na Regionalnom vodoopskrbnom sustavu Zagrebačke županije – Zagreb istok koji će osigurati priključak na vodoopskrbnu mrežu za više od 105 tisuća stanovnika. Uspjeli smo se izboriti za izmjenu mreže hitne medicine i povećanje timova T1, a golemi potencijal vidimo u zdravstvenom turizmu zbog čega smo krenuli u dogradnju SB Naftalan u Ivanić-Gradu vrijednu 43 milijuna kuna. Otvaramo e-punionice, postavljamo pametne klupe, planiramo izgradnju infrastrukture za širokopojasni brzi Internet, a iako smo županija bez morskog turizma i na tom polju ostvarujemo sjajne turističke rezultate.

 

Goleme su to investicije i još veća odgovornost da se pošteno i transparentno upravlja na načelima ravnomjernog razvoja Zagrebačke županije – a to je upravo ono što sam činio sve ove godine i ono što želim nastaviti i ubuduće. Zajedno smo doveli Zagrebačku županiju do pozicije gdje jest, osluškivali smo vaše želje i potrebe i to smatram svojim najvećim uspjehom kao župan Zagrebačke županije.

 

Vjera u Boga i seljačka sloga!