Međunarodno dvoransko vatrogasno natjecanje u spajajnju usisnih vodova – 4. memorijal “Milan Pažić” i prvo natjecanje “Fire combat – Zeleni plamen”, održani su protekloga vikenda u Svetom Ivanu Zelini.

Sudjelovalo je preko 700 natjecatelja, najviše iz Hrvatske te gosti iz Slovenije i Austrije. Tijekom ‘zelinskoga vatrogasnog vikenda’ organiziran je i dan otvorenih vrata tamošnjega dobrovoljnog vatrogasnog društva, a predstavili su se i proizvođači te trgovci vatrogasne opreme.

Uručivši priznanja najboljima, župan Stjepan Kožić je naglasio da je “divno biti na čelu županije koja u svom sastavu ima najviše dobrovoljnih vatrogasnih društava, koja čine ljudi koji svoje slobodno vrijeme poklanaju drugima, a zauzvrat ništa ne traže“. – Gdje toga ima?! – upitao je župan te dodao da je ponosan na ljude koji su uvijek “prisutni i mobilni”.

– Natjecanje je pokazalo da ekipe rade i pripremaju se. Ove godine imamo izlučno natjecanje za vatrogasnu Olimpijadu u Francuskoj, koja je svima izazov. Moramo poduzeti sve da ovakva natjecanja zažive i u drugim dijelovima Hrvatske, da natjecateljske ekipe što češće nastupaju – prokomentirao je Mijo Brlečić, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice. Stjepan Ptiček, predsjednik VZ Zagrebačke županije, zahvalio se županu na brizi za vatrogastvo te podsjetio da će se izlučno natjecanje za odlazak na Olimpijadu održati, u svibnju, u Samoboru.