Grad Velika Gorica, s ukupno 450.000 kuna, sufinancirat će u ovoj godini dodatni T1 tim hitne medicinske pomoći (liječnika, medicinsku sestru, vozača) te time osigurati nastavak dosadašnje razine usluge hitne pomoći.

Velika Gorica, kao uostalom i cijela županija, zakinuta je za adekvatan broj timova hitne medicine, jer Ministarstvo zadravlja na opetovane zahtjeve Županije za izmjenom Mreže hitne medicine, jednostavno, ne odgovara. „Uskraćeni smo za dovoljan broj T1 timova, no dobrom suradnjom Grada i Županije, vlastitim snagama i dobrom organizacijom, uspjevamo kompenzirati ovaj nedostatak. Konfiguracija terena na kojemu se prostire područje Velike Gorice i prometni koridori koji ga okružuju, kao i područja okolnih općina, pred nas stavljaju visoke zahtjeve kojima moramo pristupiti ozbiljno i odgovorno, kako se ne bi dogodila šteta koje se ne bi mogla ispraviti“ za današnjeg potpisivanja ugovora o sufinanciranju T1 tima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice. Zahvalio je Županiji što ima senzibiliziteta prema Velikoj Gorici, odnosno potrebama njezina stanovništva u zdravstvenoj zaštiti.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević. Župan je podsjetio na sva dosadašnja nastojanja da se Mreža hitne medicine izmjeni i time Zagrebačka županija dobije dovoljan broj T1 timova, kao i na značajna sufinanciranja hitne medicine i Doma zdravlja sredstvima županijskog proračuna. „Nećemo stati sve dok se Mreža hitne medicine ne izmjeni“ naglasio je župan zahvalivši onim gradovima i općinama koji, poput Velike Gorice, sufinanciraju službu hitne medicine. Rebalansom županijskog proračuna nedavno je za hitnu medicinu osigurano dodatnih 3 milijuna, a za Dom zdravlja 2 milijuna kuna.

Slavko Lovasić, ravnatelj županijskog Doma zdravlja, rekao je da Županija osigurava značajna, dodatna sredstva kako bi se premostio jaz nastao nedostatnim brojem T1 timova, te dodao da će u ispostavi hitne medicine u Velikoj Gorici i ubuduće, tijekom noći, vikendom i u dane blagdana, dežurati po dva T1 tima.