Graševina ledeno vino berbe 2012. obiteljskog gospodarstva Šimanović iz Kostela Pribićkog šampion je 10. Izložbe vina Zagrebačke županije koja je otvorena u sklopu manifestacije Rujanfest u Zaprešiću. Priznanje za kakvoću obitelji Šimanović uručio je župan Stjepan Kožić.

Ledena graševina šampionsko je vino i u kategorijama bijelih mirnih vina s ostatkom šećera i vina iz posljednje berbe, dok je u kategoriji bijelih mirnih suhih vina šampion chardonnay, berba 2012. obitelji Jarec Kure iz Svetog Ivana Zeline, a u kategoriji ružičastih i crnih vina crni pinot – rose berba 2012. obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Davora Sirovice iz Prekrižja Plešivičkog.

U prisustvu vinske kraljice Ive Braje, župan je priznanja uručio i vinarima čijim su vinima dodijeljene zlatne diplome, a simbolično otvarajući “Trg Zagrebačke županije” na kojemu su izložbeni prostori turističkih zajednica županijskih gradova i općina rekao je da Županija na ovakav način po prvi puta sudjeluje na Rujanfestu kako bi posjetiteljima manifestacije predstavila svoju turističku, kulturnu i gastro ponudu.

„Želimo posjetitelje upoznati s onime što Županija nudi, privući ih da dođu u naše gradove i općine i osjete gostoljubivost naših žitelja“ – rekao je župan.