Briga o zdravlju naših žitelja jedan je od temeljnih prioriteta Zagrebačke županije. Vidljivo je to i kroz županijski Proračun, u kojem se za 2017. godinu osigurava 52,3 mil. kuna za investicijsko i tekuće održavanje zdravstvenih ustanova, investicijska ulaganja, nabavu medicinske i nemedicinske opreme, prijevoznih sredstava i za informatizaciju zdravstvene djelatnosti.

Ponosni smo što je danas Zagrebačka županija – primjer svima kako višegodišnji napori i inzistiranje na promjeni Mreže hitne medicine mogu rezultirati pozitivnim ishodom. Izborili smo se da temeljem nove Mreže hitne medicine Zagrebačka županija dobije dodatnih 15 T1 timova, a gradovi Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina, u kojima je bilo ustrojeno dežurstvo, status ispostava Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije. Na ovaj način nepravda prema stanovnicima županije konačno je ispravljena te oni mogu biti mirniji jer o njima brine 45 timova T1, 5 timova T2 te 5 timova prijavno dojavne jedinice.

Osim navedenog, kontinuirano ulažemo i u nova vozila za hitnu medicinsku pomoć, za prijevoz pacijenata na dijalizu i sanitetski prijevoz. Tako smo od 2014. do 2016. nabavili 28 novih vozila, ukupne vrijednosti 7,78 milijuna kuna. Za rano otkrivanje i prevenciju raka dojke financirali smo kupnju novog mobilnog mamografa vrijednog 1,4 milijuna kuna koji spašava žene iz ruralnih krajeva koje sada mogu ovaj pregled koji život znači obaviti „pred kućnim pragom“.

Zahvaljujući digitalizaciji radiološke službe u svim ispostavama Doma zdravlja pretrage su brže i kvalitetnije za sve naše žitelje. Također, našim žiteljima je dostupno 17 ljekarni u sklopu Ljekarni Zagrebačke županije, čiji su farmaceutski stručnjaci zaslužni za uspješnu liniju kozmetike „Dr. Stribor“, a koji i dalje uspješno šire svoj asortiman ponude i usluge. Njihov najiščekivaniji projekt zasigurno je Centar zdravlja u Velikoj Gorici koji će prve pripravke u budućem galenskom laboratoriju početi proizvoditi krajem 2017. godine.

Posebno brinemo o starim i nemoćnima te teško bolesnima. Tako i u 2017. godini nastavljamo projekt „Pomoć u kući“ u općinama Pisarovina, Pokupsko i Žumberak čija je svrha poboljšanje kvalitete i uvjeta života starijih i nemoćnih osoba u njihovim domaćinstvima te prevencija institucionalizacije osoba starije životne dobi. Također, u planu je izgradnja nove zgrade Specijalne bolnice Gornja Bistra koja skrbi o najtežim bolesnicima dječje dobi.