Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je Osnovnu školu Ljubo Babić u Jastrebarskom, na kojoj je u tijeku izmjena fasadne stolarije, što u potpunosti, s gotovo 4 milijuna kuna, financira Zagrebačka županija.

Župan je tom prigodom podsjetio da je županija u školske objekte na području Jastrebarskoga, do kraja 2012., uložila 22,5 milijuna kuna. „To su značajna sredstva koja smo uložili u obnovu škola i gradnju srednjoškolske sportske dvorane. Iduće godine planiramo obnoviti i fasadu ove škole, što je novih 2,2 milijuna kuna, a u rekonstrukciju kotlovnice srednje škole trenutno ulažemo 611.000 kuna.

Također, župan je dodao kako će Zagrebačka županija i dalje ulagati na području ovoga grada. „Neki nam govore da nismo pripremili projekte za gradnju nove osmogodišnje škole u Jastrebarskom. Jesmo! Razgovarali smo s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, usuglasili smo pedagoške standarde, napravljen je idejni projekt… i ako bude volje od strane Grada Jastrebarskog i resornog ministarstva, krenut ćemo i u tu investiciju. Zasad nije dogovoren model financiranja, jer iz Ministarstva nema povratne informacije hoće li se ono uključiti u realizaciju ovoga projekta“,  rekao je župan.

Kako se obilazak škole održao upravo na Dan žena, župan Kožić iskoristio je tu prigodo te svim učiteljicama OŠ Ljubo Babić darovao ruže za njihov dan.