Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, u pratnji suradnika, posjetio je PLIVINU proizvodnu lokaciju u Savskom Marofu.

Županu Kožiću domaćin je bio Zoran Bunčić, člana Uprave PLIVE i izvršni direktor TAPI Hrvatska.

Povod dolaska je PLIVIN aktualni investicijski projekt koji je jedan od najvećih u Zagrebačkoj županiji, ali i Hrvatskoj. Velik dio ulaganja odnosi se na očuvanje i zaštitu okoliša.

U Savskom Marofu već je završen pogon za obradu procesnih plinova, a u tijeku je izgradnja pogona za obradu otpadnih voda te proširenje kapaciteta višenamjenske sinteze, odnosno aktivnih farmaceutskih supstancija koji se potom ugrađuju u gotove lijekove.

U sva će postrojenja biti ugrađena najsuvremenija oprema kojima će se osigurati visoke standarde zaštite okoliša u proizvodnom procesu sukladno preporukama i najboljoj praksi u Europskoj uniji. Samo ulaganja u postrojenja i opremu namijenjenu zaštiti okoliša iznose više od 100 milijuna dolara.

„Kao što smo vidjeli izgradnja novog PLIVINOG pogona odlično napreduje. Veseli me što se na području Zagrebačke županije trenutno odvijaju neke od najznačajnijih investicijskih projekata u Republici Hrvatskoj. Uz izgradnju centra IKEA u Rugvici i ovaj proizvodni pogon otvorit će prijeko potrebna nova radna mjesta i dodatno poboljšati gospodarsku sliku Zagrebačke županije – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić nadodavši kako je izgradnja pogona u Savskom Marofu primjer dobre međusobne suradnje privatnog sektora i regionalne samouprave.”

„Uz veliko ulaganje u proizvodne procese, ističemo da se nastavlja trend povećanog zapošljavanja pri čemu prednost dajemo lokalnom stanovništvu. Osim direktnog otvaranja novih radnih mjesta u samoj PLIVI, doći će do bitnog porasta indirektnog zapošljavanja na poslovima servisa i logistike što će pridonijeti i razvoju i prosperitetu lokalne zajednice.”, izjavio je Zoran Bunčić, član Uprave PLIVE i dodao kako nova ekološka postrojenja izgrađena na proizvodnoj lokaciji PLIVE u Savskom Marofu osiguravaju najviše standarde i dokazuju da ulaganje u zeleniju proizvodnju nije samo obaveza i trošak, već i pametna investicija u održivi razvoj.