Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević u prostorijama Županije primili su i prigodno nagradili Anu Lenard, članicu Karate kluba Samobor i Hrvatske karate reprezentacije koja je na Europskom prvenstvu u Tampereu u Finskoj osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 61. kilograma. Osim pojedinačnog zlata, Ana je osvojila i ekipnu brončanu medalju.

 

Na samom početku, župan Kožić zahvalio se Ani na osvojenom odličju kojim je mlada sportašica pridonijela afirmaciji hrvatskog sporta te promociji svoje županije i domovine u svijetu. Pohvalio je njezin velik trud, volju i odricanje koje je dovelo do izvrsnih sportskih rezultata, ali i akademskog uspjeha. Naime, Ana je proglašena studenticom generacije 2011. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Naglasio je kako će Zagrebačka županija i dalje podupirati sport i sportaše što je i predviđeno u Proračunu za 2014. godinu.

 

Tom prigodom Ana je zahvalila županu i županiji na prijemu i potpori: „Hvala Vam na podršci i povjerenju. Nama sportašima je, osim talenta, svaka podrška dobrodošla.“

 

Trener Darko Šimunec, ujedno i direktor Karate kluba Samobor, također se zahvalio županiji na dosadašnjoj potpori bez koje ne bi bilo moguće postići ovakve vrhunske rezultate. Rekao je kako se nada da će se takva suradnja nastaviti i dalje kako bi Ana opstala u vrhu ženskog karatea.

 

Uz Anu, koja je 2013. godine proglašena najboljom sportašicom Zagrebačke županije, prijemu su prisustvovali i njezin trener Davor Mrzak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin, zamjenik predsjednika Zajednice Športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Boris Makarun te glavni tajnik Zajednice Mario Makarun.