Povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević primili su vatrogasne olimpijke i olimpijce iz vatrogasnih zajednica Zagrebačke županije, koji su prošle godine na Vatrogasnim olimpijskim igrama u francuskom Mulhouseu postigli izvanredne rezultate.

Ženska ekipa DVD-a Zaprešić osim zlatne skupne medalje za društvo osvojila i brončanu medalju i pehar za natjecatelje, odnosno, brončanu medalju za osvojeno 3. mjesto u natjecateljskom dijelu Vatrogasnih olimpijskih igara, dok su djevojke iz DVD-a Ivanić-Grad (4. mjesto) osvojile su zlatnu skupnu medalju za društvo. U muškoj A kategoriji zlatnu skupnu medalju za društvo osvojili su DVD Paukovec (8. Mjesto) i DVD Bobovec (18. mjesto), a predstavnici DVD-a Bijela Gorica (50. mjesto) osvojili su brončanu skupnu medalju za društvo.

Župan Kožić tom je prilikom čestitao vatrogascima na ostvarenim uspjesima te podsjetio na važnost dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja županije. „U vatrogastvu Zagrebačke županije radi se kvalitetno i mnogo, što dokazuju odlični rezultati, kako u operativnom, tako i u natjecateljskom djelu. Županija je oduvijek bila veliki prijatelj vatrogasaca, a dobru suradnju planiramo nastaviti i u budućnosti“. Također, župan se osvrnuo na elementarne nepogodne koje su početkom godine poharale Zagrebačku županiju: „Uložili ste nadljudske napore kako bi pomogli sugrađanima u nevolji. Uvijek ste tu kada je potrebno, spremni na intervenciju. Hvala vam na tome“ – rekao je župan.

Predsjednik VZZŽ Stjepan Ptiček zahvalio je županu Kožiću i Županiji u ime Zajednice i svih vatrogasaca na kontinuiranoj podršci. „Već petu godinu za redom sredstva koja Županija izdvaja za vatrogastvo se ne smanjuju. Dapače, ona rastu, što je jasan pokazatelj razine svijesti o važnosti vatrogastva na području županije“ rekao je Ptiček.

Inače, prijemu su prisustvovali i zapovjednik VZZŽ Josip Novosel, pročelnik Stručne službe župana Mato Jurić te Branko Herček, viši stručni suradnik za zaštitu i spašavanje Zagrebačke županije.