Sukladno odluci župana Stjepana Kožića i u 2013. godini Zagrebačka će županija sufinancirati preventivne programe Doma zdravlja Zagrebačke županije u iznosu od 390.000 kn.

Rad kirurške ambulante u Samoboru županija će sufinancirati sa 60.000 kn, a rad ambulante sufinancirat će i gradovi Samobor i Sveta Nedelja.

Sufinancirat će se mobilna mamografija, program prevencije bolesti zubi kod djece predškolskog uzrasta, prevencija kardiovaskularnih bolesti i osteoporoze.

Zagrebačka će županija u 2013. godini izdvojiti dva milijuna kuna za opće troškove osnovnih škola na svom području te milijun kuna za opće troškove srednjih škola zbog odluke Vlade RH kojom su smanjena sredstva financiranja minimalnog standarda javnih potreba u osnovnim i srednjim školama u Zagrebačkoj županiji.

Sufinancirat će se preventivni programi Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, preventivni program mentalnog zdravlja, prevencija pušenja, prevencija prekomjerne težine, šećerne bolesti, raka dojke, karcinoma prostate, izvanbolničkog liječenja ovisnosti te spolno prenosivih bolesti u osnovnim školama Zagrebačke županije.

Izvor: samobor.hr